O meni

Rozalina Butulija

Dobrodošli na Sweet Raw Blog. Moje ime je Rozalina Butulija imam 39 godina, poreklom sam iz Rusije. Od 2015. godine živim sa porodicom u Beogradu. Pre Beograda sam živela u Rumuniji, Americi, Dubai-u, Abu Dhabi-u, Beirut-u, Dohi i Izraelu, tako da sam imala priliku da se upoznam i naučim ponešto o raznim kulturama. Po tradicionalnom obrazovanju sam Inženjer hemijske tehnologije, a kako sam od malena u svetu sporta, fitnesa i zdravog načina života, dodatno sam se sertifikovala kroz ISSA edukaciju za zvanje Health Coach, i imam diplomu za Raw Vegan Chef. Dugi niz godina sam sarađivala sa profesionalnim sportistima u pogledu unapređivanja njihovih sportskih sposobnosti putem zdrave ishrane. Kako je i moj muž, profesionalni rukometaš, nesumnjivo sam svakodnevno izložena  zdravom i aktivnom načinu života.

Rozalina Butulija

Jedan period života sam radila kao stjuardesa, potom kao trener za stjuardese, i kroz taj posao sam imala priliku da proputujem ceo svet i da uporedim odnos kulutre ishrane sa određenom nacijom. To mi je bilo posebno zanimljivo jer me tema ishrane veoma zanima. Danas sam najviše posvećena porodici i negovanju zdravih navika kod naše dece. Ćerka se profesionalno bavi gimnatsikom i sportskim plesom, sin ide na tenis i fudbal, a muž kao što sam i spomenula je profesionalni rukometaš, i da ne zaboravim sebe, ja sam vatreni fan fitnesa, nekada igrač folklora. Tako da smo mi prava sportska porodica i moja odgovornost je da nas na ispravan način hranim. Našu decu od malih nogu učim o važnosti pravilne ishrane i o samom odabiru hrane i kvalitetnih namirnica.

Raw Vegan Cake

Dugo vremena sam razmišljala kako mogu da napravim nešto što će našoj deci potpuno zameniti slatkiše i došla sam na ideju da napravim Raw Vegan Tortu. Iako su naša deca pored mene uvek i bila izložena zdravoj hrani, slatkiši su nešto što sva deca vole i što im se ne može uskratiti. Tada se nameće izazov pred nama mamama, šta je to što im možemo davati bez griže savesti. Raw Vegan torte su tada nastale kao jedinstvena ideja i izbor za našu decu, kao i za mene i supruga, koji smo aktivni vežbači.

Rozalina Butulija

Moja ideja jeste da za početak pokažemo i dokažemo svima da torte mogu biti i zdrave. Želja mi je da se na dečijim rođendanima služe moje zdrave torte. Želja mi je da podelim svoje znanje sa svim mamama koje žele svoju decu da hrane na zdrav način. Imam mnogo planova za budućnost, mnogo poslovnih prilika i ponuda, tako da će priča sa mojim Raw Vegan Tortama razvijati i nadam se da ćemo uskoro biti u prilici da ponudimo torte i ljudima koji žive i u ostalim delovima Srbije, a možda i u regionu.

Raw Vegan Cake